fredag 11 maj 2012

Vattkoppor

Äntligen var det dags för vattkopporna att besöka vår familj. Det är många barn omkring oss som genom åren haft kopporna men Lilla My (eller Minna) har aldrig haft dom... tills nu!

Kopporna tycker jag har kommit ganska snabbt och några har redan torkat ut och blivit små skorpor. På hennes dagis får dom vara där ifall dom inte har feber eller mår dåligt. Vår Lilla My, som är en liten tålig tjej, har inte feber eller andra känningar. Ännu! Så hon har varit på dagis (med dom andra fyra som också har fått vattkopoor) Än så länge är hon endast lite smått stolt över sina prickar :)

2 kommentarer:

Helsemarie sa...

Stakkels Lille My.. Men Annelie, børn der har skoldkopper smitter jo helt sindsygt, også selv om de ikke har feber. Hvordan kan det være hun må være i Børnehaven? De smitter fra 14 dage hun får smitten ind i kroppen og til den sidste skoldkop er tørret ind:(
God bedring og hils Lille My og fortæl hende (nu hun er så stolt af sine knopper) at hun om ca 11 år vil få dem igen...Blot af mere varig grad:):)

Annelie sa...

Det är ju helt rätt Johanna, vattkoppor är väldigt smittsamt och som du säger så smittar de 1-2 veckor innan kopporna kommit. Då har hon ju redan varit på dagis eftersom man inte vet då att dom har vattkoppor, och redan smittat de andra barnen! På vårt dagis resonerar dom att det är något som alla barn skall ha och har barnen det inte dåligt med tex feber eller att det kliar mycket, så kan dom lika gärna vara på dagis. Jag håller helt med. Smittan har redan funnits där och som sagt, alla skall ha det... Det ser ut som tonårsfinnar och tänk vad synd om dom får det när dom är 15 :)