tisdag 22 mars 2011

Uppdatering, bulan!



Idag ringde handkirurgen som vi har gått till med Minnas bula. Han hade fått svar från biopsin som gjordes för några veckor sedan. Det var varken en fettknöl eller talgkörtel utan något annat. Jag kommer inte ihåg namnet på det (var ett långt latinskt namn) men det verkade vara en cell*** (ja jag vet inte riktigt exakt vad han sa att den bestod av, kanske hans velande och doktorsnack fick mig en aning förvirrad). Det var inte vanligt vad han visste att man fick detta så han hade varit tvungen att läsa på. Barn kunde födas med det eller så kunde de uppstå efter 1-4 månader och den kunde försvinna av sig själv efter 1-1½ år. Annars opererar man bort den.

Hennes bula skulle vara ofarlig men det fanns en farlig variant av den (fråga mig inte hur farlig det då skulle vara eller på vilket sätt för det glömde jag fråga bland alla mina andra tusen frågor) och det kunde då ge andra fläckar på kroppen. Jag sa då att hon har faktiskt två fläckar på kroppen som jag iof tror är ofarliga. Tror faktiskt det bara är födelsemärken men det ena är blått och den andra ljusbrun. Men när han nu väckte tanken på att fläckar på kroppen kunde ha något med bulan att göra så enades vi om att en hudspecialist skulle kika på de. Annars så skulle vi träffa handkirurgen om några månader igen för att hålla lite koll på bulan. Så nu väntar vi på en kallelse till hudläkare istället.

Jag gillar handkirurgen som vi gått till och även om han gett lite sådär flygiga svar ibland så tar han oss på allvar och jag får bra kontakt med honom. Vilket känns bra när det är något som faktiskt kan oroa en ganska mycket. Man vill ju liksom inte missa något eller chansa något när det kommer till ens barns hälsa... vår älskade Minna. Och hennes bula!

Inga kommentarer: