tisdag 20 december 2011

Sjukstuga

Lilla Minna tog sig en powernap, när febern var på topp, i pappas famn. 20 minuter senare satte hon fart och saften hon fick var rena rama kicken för henne!

Igår var Minna inne på sitt tredje dygn med hög feber. Låg ofta omkring 40,5-40,6 och inga andra symtom som snuva, hosta eller något annat. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen för att kolla om vi bara skall vänta ut det eller vad vil skulle göra. Dom gav oss några kloka råd och ringde tillbaka två timamr senare för kontroll och då tyckte dom att vi skulle åka till SÖS barnakut. Där togs det prover och undersökningar och det första kissprovet gick bra. Det är ju inte helt lätt att få ett barn att kissa på beställning men här tog det ungefär 15 minuter. Lite senare ville dom ha en till kissig blöja och vi började proppa henne med saft och hela TRE timmar senare, vid klockan ett på natten, kissade ungen! Suck vilken väntan.... svaret var iallafall samma som det första provet, urinvägsinfektion. När det är små barn tar dom tydligen allvarligare på det är när vuxna får det så nu har hon fått en bred antibiotika och på fredag skall vi vidare på ultraljud av njurarna och träffa en njurläkare....

Lilla My var hemma med mormoro ch Göran och vid elvatiden ringer jag för att uppdatera och höra så att allt gått bra. Lilla My hade blivit magsjuk och kräkts flera gånger om.... stackarns liten!

Vi fick medicin till Minna och åkte hem och direkt på väg hem började jag också må illa. Natten tillbringade jag hängandes över toalletten. Lilla My och jag har kräkts om vartannat idag och varit slöa och trötta. Hela familjen sov en lång och välbehövd tupplur mitt på dagen. Nu hoppas vi att övriga familj här hemma klarar sig ifrån detta så att vi kan fira julen i lugn och ro!

Tack min älskade mamma som har skurat kräks, lagat mat och tagit hand om oss sjuklingar idag!


2 kommentarer:

Fia sa...

men jisses vad ni håller på där uppe. Har ni inget bättre för er ;).
Skickar iaf en krya på er kram från oss!

Annelie sa...

Tack Fia! Hade väldigt gärna avstått... blir skönt att komma hem till friska Skåne ;)